Eğitimlerimiz

Uygulamalı Kaynak Verimliliği Eğitimi

    GENEL BİLGİLER

    Uygulamalı Kaynak Verimliliği Eğitimi

    UYGULAMALI KAYNAK VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

    İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü işbirliği ile “Uygulamalı Kaynak Verimliliği Eğitimi” 1-2 ve 10-11 Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

    Teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilen eğitime Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı İktisadi Sektörler Ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile firmaların yetkilileri katılmıştır..

    TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü müdürü Dr. Selma AYAZ açılış konuşmasında enstitünün yapısı, çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi vermiştir.   Konuşmasında enstitümüzün “Ulusal Temiz Üretim Merkezi” görevini de yürüttüğünü ifade etmiştir. İstanbul Sanayi Odası Çevre ve Enerji Şubesi müdürü Erbil BÜYÜKBAY ise düzenlenen eğitimin sanayiciler için önemini vurgulamıştır.

    Sonrasında enstitünün başuzman araştırmacılarından Dr. Şeyma KARAHAN enstitünün Ulusal Temiz Üretim Merkezi görevi kapsamında sanayide işletmelere yönelik temiz üretim etütlerinin yapılmasının önemini ve kamu ve özel sektör ile ortak projeler yapabileceklerini, işbirliği için hazır olduklarını vurgulamıştır.

    Açılış konuşmalarının ardından; ODTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Göksel Niyazi DEMİRER; kaynak verimliliğine yönelik güncel gelişmeleri, temiz üretim kavramı, temiz üretim uygulama yöntemleri ve yaklaşımları, temiz üretim denetimi ve çeşitli sektörlerden temiz üretim uygulama örnekleri hakkında katılımcıları teorik olarak bilgilendirmiştir.

    Eğitimin uygulama kısmı ise 10-11 Eylül tarihlerinde NORMSAN Ticaret Metal İmalat Sanayi Ltd. Şti. firmasında yürütülmüştür. Uygulamalı eğitimde öncelikle firmada saha çalışması gerçekleştirilmiş olup katılımcılar tarafından temiz üretim fırsatları belirlenmiştir. Sonrasında TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü araştırmacılarının moderatörlük yaptığı grup çalışmalarında; belirlenen temiz üretim fırsatları için enerji, su ve hammadde alanlarında sağlanabilecek tasarruf miktarları ve gerekli yatırımların maliyetleri detaylandırılmıştır.

    GALERİ

    Eğitim Görselleri

    DÖKÜMANLAR

    Eğitim Dökümanları

    EĞİTİM BAŞVURUSU

    Başvuru Formu

    Başvuru süreci sona ermiştir. İlginiz için teşekkürler.