Eğitimlerimiz

Gıda Sektöründe Kaynak Verimliliği Eğitimi

    GENEL BİLGİLER

    Gıda Sektöründe Kaynak Verimliliği Eğitimi

    TÜBİTAK MAM’DA GIDA SEKTÖRÜNDE VERİMLİLİK UYGULAMALARI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.

    İstanbul Sanayi Odası ve TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü işbirliği ile “Gıda Sektöründe Verimlilik Uygulamaları Eğitimi”22 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

    TÜBİTAK MAM Konferans Salonunda düzenlenen eğitime Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile ÜLKER Gıda , Ankara Halk Ekmek A.Ş., HERO Gıda kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

    TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Başuzman araştırmacı Doç. Dr. Ahmet BABAN açılış konuşması yaparak enstitünün yapısı, çalışmaları ve faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Konuşmasında enstitü olarak kamu ve özel sektör ile ortak projeler yapabileceklerini, işbirliği için hazır olduklarını vurguladı.

    Açılış konuşmasının ardından; TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Başuzman araştırmacı Dr. Şeyma KARAHAN, enstitüde yürütülen temiz üretim faaliyetlerinden, BSTB Verimlilik Genel Müdürlüğünce desteklenen “Sanayide Kaynak Verimliliği Potansiyelinin Belirlenmesi” projesinden bahsetti. Söz konusu proje kapsamında gıda sektörü dahil çeşitli sektörlerde 170’e yakın işletmeyi ziyaret ettiklerini ifade etti. Türkiye imalat sanayi için enerji, su ve ham madde açısından tasarruf potansiyelinin tahmin edildiğini belirtti. Ayrıca bu çalışmanın çevre kaynaklarının korunması konusundaki önemi de vurgulandı. Dr. Karahan ÇŞB Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nce desteklenen “Sanayide Temiz Üretim Olanaklarının ve Uygulanabilirliğinin Belirlenmesi” projesinde maya ve demir çelik sektörleri için temiz üretim olanaklarının ve uygulanabilirliğinin belirlendiğini aktarmıştır. Bununla birlikte taslak mevzuat çalışmalarının da tamamlandığını aktardı.

    TGDF Genel sekreteri İlknur MENLİK ise, Türkiye’de gıda sektöründe inovasyon, tarımsal üretkenlik ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturacak bilgiler sundu.

    Sonraki sunumlarda Prof. Dr. Nevzat ARTIK (AÜ), Doç. Dr. Coşkun AYDINER (GTU), Murat ŞANLI (AHE), Gürol OKTAY (HERO Gıda), Ahmet Burak BAŞPINAR (ÜLKER Gıda) gıda sektöründe temiz üretim konusunda yapmış oldukları sürdürülebilirlik, verimlilik artırıcı projelerinden ve projeler sonrası gerçekleşen faydaları katılımcılarla paylaşmışlardır.

    GALERİ

    Eğitim Görselleri

    DÖKÜMANLAR

    Eğitim Dökümanları

    EĞİTİM BAŞVURUSU

    Başvuru Formu

    Başvuru süreci sona ermiştir. İlginiz için teşekkürler.